Pravila korišćenja

Korišćenjem bilo kog dela UzivoRadio.NET portala automatski prihvatate aktuelna pravila korišćenja.

Korisnici su dužni da čitaju pravila korišćenja, te se podrazumeva da su u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, i da su ih razumeli u celosti.

UzivoRadio.NET, u celosti, niti u delovima, ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

Sadržaj

UzivoRadio.NET portal pruža usluge besplatne pretrage i slušanja radio-stanica koje svoj program emituju putem interneta, i omogućava njihovu besplatnu promociju i popularizaciju.

Sastoji se od sopstvenog sadržaja, eksternog sadržaja (streaming adrese, logo), sadržaja kreiranih od strane posetilaca (komentari) i linkova na spoljne stranice, kao i oglasa (Google Adsense).

Svi posetioci portala mogu potpuno besplatno koristiti raspoloživi sadržaj, ukoliko ne krše pravila korišćenja.
Sve sadržaje na portalu koristite na sopstvenu odgovornost.

Posetioci imaju pravo da ostavljaju komentare za upisane radio-stanice, s tim da moraju poštovati osnovna pravila komunikacije. Neadekvatni komentari (koji sadrže psovke, pogrdne reči, vređanje po bilo kom osnovu itd) neće biti objavljeni.

Reklamiranje u komentarima nije dozvoljeno.

Autorska prava

UzivoRadio.NET polaže autorska prava na sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne, delove programerskog koda). Zabranjeno je neovlašćeno korišćenje bilo kog dela na koje portal polaže autorska prava.

UzivoRadio.NET ne hostuje nijednu radio-stanicu. Celokupni medijski sadržaji pripadaju njihovim vlasnicima i emituju se putem njihovih zvaničnih servera koje su zakupili (uz naknadu ili besplatno). UzivoRadio.NET ne polaže nikakva prava na te sadržaje, i odriče se bilo kakve odgovornosti.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja molimo Vas da nas kontaktirate.

Ako smatrate da je UzivoRadio.NET povredio Vaša autorska prava, molimo Vas da to prijavite putem kontakt forme, slučaj će biti razmotren u najkraćem mogućem roku, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah nakon utvrđivanja istinitosti sadržaja primedbe/žalbe.

Emitovanje radio-programa putem interneta, kao i na bilo koji drugi način, podleže zaštiti autorskih prava. UzivoRadio.NET ni na koji način nije, niti može biti odgovoran za sadržaje koje emituju radio-stanice, niti može uticati na njihovu uređivačku politiku. Medijski sadržaji u potpunosti pripadaju njihovim vlasnicima.

Ako smatrate da je Vaša radio-stanica greškom upisana ili da joj nije mesto na UzivoRadio.NET portalu molimo Vas da nas kontaktirate kako bi ista bila izbrisana iz naše baze.

Eksterni linkovi koje možete pronaći na portalu su zvanični linkovi upisanih radio-stanica. Samim tim, UzivoRadio.NET ni na koji način ne može uticati na njihov sadržaj, niti može snositi bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem istih.

UzivoRadio.NET ne može da kontroliše, odnosno da utiče na legalnost radio-stanica, kao ni njihovo posedovanje autorskih prava za emitovanje programa (u celosti ili delimično). Programske šeme i medijski sadržaji u potpunosti su u nadležnosti njihovih vlasnika.

Pravila objavljivanja radio-stanica

Vlasnici radio-stanica mogu potpuno besplatno dodavati radio-stanice u bazu, ukoliko su u skladu sa pravilima korišćenja.

Prihvatamo radio-stanice koje:
– imaju stream adresu preko koje je moguće slušati radio, i to besplatno, bez ikakve nadoknade,
– imaju sopstveni domen i web sajt.

Ne prihvatamo radio-stanice:
– koje nemaju stream url,
– koje nemaju sopstveni domen, tj. imaju neki od besplatnih domena/poddomena (tk, iz.rs, re.rs, do.am i sl.). Mogući su određeni izuzeci.
– čiji sajtovi se hostuju na nekom od besplatnih hosting servisa (weebly, xat, webs, ucoz itd.). Mogući su određeni izuzeci.
– čiji sajtovi sadrže napadne iskačuće javascript prozore.
– čiji sajtovi sadrže linkove za nelegalno preuzimanje medijskog i bilo kog drugog sadržaja – mp3 datoteke, video (filmovi, serije i sl.) i audio, kao i bilo koji drugi materijal na koji ne polažu autorska prava.

Vlasnici upisanih radio-stanica dužni su da blagovremeno informišu UzivoRadio.NET o svim izmenama (promena stream adrese, domena, logo-a i sl.) vezanim za iste.

Nije dozvoljeno višestruko dodavanje istih radio-stanica. Molimo Vas da pre dodavanja radio-stanice proverite (putem pretrage) da li je ista već upisana.

Vlasnici radio-stanica nemaju obavezu postavljanja banera, tekstualnog ili bilo kog drugog linka koji vodi na UzivoRadio.NET portal. To je prepušteno njihovoj slobodnoj volji i proceni da li će im takav baner omogućiti povećanje slušanosti i popularnosti.

Izmena pravila

UzivoRadio.NET zadržava pravo povremene izmene pravila korišćenja, bez prethodne najave.

Poslednji put ažurirano: 28. 2. 2022.