Reklama / Advertisement

Alfa Radio Balkan

Alfa Radio Balkan
Flash
HTML5
VLC
WMP
Flash Player je podrazumevani. Ako ne radi molimo Vas kliknite na drugi player ili pogledajte Uputstvo.
▼▼▼ Sviđa Vam se? Ocenite ispod, ukupna ocena je vidljiva na Google-u. ▼▼▼
0 ocena, prosek: 0/5
1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (Nema ocena)
Loading...

Alfa Radio Balkan – Radio Alfa Sarajevo osnovan je 1999 godine kao nastavak dugogodišnjeg rada popularne RTV stanice Hayat. 1990 godine Hayat je osnovan kao tadašnji prvi neovisni medij na prostorima bivše Jugoslavije. Do kraja 1992 godine Hayat je bio jedina RTV stanica koja je u ratnom Sarajevu odašiljala glas razuma i slobode, a već 1993. godine dolazi do razdvajanja radia i televizije na dva zasebna subjekta, jer se obim poslova naglo povećao, a to je zahtjevalo i veći broj radnika, koliko toliko bolje uvjete rada i sl. U toku ratnog perioda čivot je izgubilo 4 radnika radia, a 6 je lakše ili teže ranjeno.

Danas Alfa Radio Sarajevo planira formiranje sopstvene radio mreže, te otvaranje prve digitalne i virtualne televizije te druge projektie a sve to do kraja 2012 godine.

Alfa Radio Sarajevo ima 6 vrijednih i požrtvovanih dugogodišnjih uposlenika, od kojih je pet stalno i jedan uposlenik po ugovoru. Kompanija duguje zahvalnost i brojnih drugim mladićima i djevojkama koji su svojim radom s vremena na vrijeme doprinosili daljim uspjesima, a kojima je RTV Alfa bila odskočna daska za lične poslovne uspjehe. Danas naše bivše kolege rade na mnogim RTV stanicama širom BiH i vrijede za kvalitetan i profesionalan kadar, a trenutni uposlenici bez obzira na stepen obrazovanja ugledni su novinari, tehničari i drugi.

http://alpha-one.net/
Dodajte prečicu (ikonicu) za ovu radio stanicu na Vaš desktop. Pogledajte kratko uputstvo

Pritisnite CTRL+D na tastaturi da dodate u Bookmarks/Favorites.
Reklama / Advertisement

Pratite nas na G+, Facebooku i Twitteru

Ostavite komentar

Upišite brojeve * Trenutni brojevi su prikazani duže od 2 min, kliknite ispod da dobijete nove, validne brojeve.