Uslovi korišćenja

Korišćenjem bilo kog dela portala UzivoRadio.NET automatski prihvatate aktuelne uslove korišćenja.

Vlasnici radio-stanica, kao i korisnici su dužni da čitaju uslove korišćenja, te se podrazumeva da su u svakom trenutku upoznati s aktuelnim uslovima korišćenja, i da su ih razumeli u celosti.

UzivoRadio.NET, u celosti, niti u delovima, se ne sme koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

Sadržaj

UzivoRadio.NET portal pruža usluge besplatne pretrage i slušanja radio-stanica koje svoj program emituju putem interneta i omogućava njihovu besplatnu promociju i popularizaciju.

Sastoji se od sopstvenog sadržaja, spoljnog sadržaja (striming adrese, logo i sl.), sadržaja stvorenih od strane posetilaca (komentari na konkretne radio-stanice) i linkova na spoljne stranice, kao i oglasa (Google Adsense).

Svi posetioci portala mogu potpuno besplatno koristiti raspoloživi sadržaj.
Sve sadržaje na portalu koristite na sopstvenu odgovornost (npr. sami ste odgovorni za potrošnju koju može prouzrokovati slušanje radio-stanica preko interneta ukoliko nemate neograničen internet).

Posetioci imaju pravo da ostavljaju komentare za objavljene radio-stanice, s tim da moraju poštovati osnovna pravila komunikacije. Neadekvatni komentari (koji sadrže psovke, pogrdne reči, vređanje po bilo kom osnovu itd.) neće biti odobreni.

U komentarima nije dozvoljeno reklamiranje bilo čega i bilo koga.

Autorska prava

UzivoRadio.NET polaže autorska prava na sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne, delove programerskog koda). Zabranjeno je neovlašćeno korišćenje bilo kog dela na koje portal polaže autorska prava.


Važno: Opisi radio-stanica

UzivoRadio.NET uvek piše sopstvene jedinstvene opise za svaku radio-stanicu, čak i kada sami vlasnici dostave svoje opise. Radimo to zbog jedinstvenosti.

Stoga molimo vlasnike radio-stanica da tekst (opis njihove radio-stanice) koji je objavljen na UzivoRadio.NET ne dostavljaju drugim portalima.
Dostavite im svoj postojeći tekst ili napišite neki drugi, samo nemojte koristiti onaj koji se nalazi na UzivoRadio.NET.

Isti važi i za druge portale koji preuzimaju opise sa UzivoRadio.NET.


UzivoRadio.NET ne hostuje nijednu radio-stanicu niti nudi usluge strimovanja programa preko interneta. Celokupni medijski sadržaji pripadaju njihovim vlasnicima i emituju se putem njihovih zvaničnih servera koje su zakupili (uz naknadu ili besplatno). UzivoRadio.NET ne polaže nikakva prava na te sadržaje, i odriče se bilo kakve odgovornosti.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja molimo Vas da nas kontaktirate.

Ako smatrate da je UzivoRadio.NET povredio Vaša autorska prava, molimo Vas da to prijavite putem obrasca za kontakt, slučaj će biti razmotren u najkraćem mogućem roku, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah nakon utvrđivanja istinitosti sadržaja primedbe/žalbe. Legalne radio-stanice koje poseduju dozvolu za emitovanje programa, kako preko zemaljskih frekvencija, tako i preko interneta, uvek imaju prednost u odnosu na nelegalne radio-stanice bez dozvole.

Emitovanje radijskog programa putem interneta, kao i na bilo koji drugi način, podleže zaštiti autorskih prava. UzivoRadio.NET ni na koji način nije, niti može biti odgovoran za sadržaje koje emituju radio-stanice, niti može uticati na njihovu uređivačku politiku. Medijski sadržaji u potpunosti pripadaju njihovim vlasnicima.

Ako smatrate da je Vaša radio-stanica greškom objavljena ili da joj nije mesto na UzivoRadio.NET portalu molimo Vas da nas kontaktirate kako bi ista bila uklonjena iz naše baze.

Spoljni linkovi koje možete pronaći na portalu su zvanični linkovi objavljenih radio-stanica. Samim tim, UzivoRadio.NET ni na koji način ne može uticati na njihov sadržaj, niti može snositi bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu posetom i korišćenjem istih.

UzivoRadio.NET ne može da kontroliše, odnosno da utiče na legalnost radio-stanica, kao ni njihovo posedovanje autorskih prava za emitovanje programa (u celosti ili delimično). Programske šeme i medijski sadržaji u potpunoj su nadležnosti njihovih vlasnika.

Uslovi objavljivanja radio-stanica

Vlasnici radio-stanica ili korisnici portala mogu potpuno besplatno predložiti objavljivanje radio-stanica u bazu. Iste će biti objavljene ukoliko su u skladu sa uslovima korišćenja.

Prihvatamo radio-stanice koje:
– imaju strim adresu preko koje je moguće slušati radio, i to besplatno, bez ikakve nadoknade
– imaju sopstveni domen i veb-sajt (mogući su izuzeci u slučaju kada radio-stanica poseduje dozvolu za emitovanje programa).

Ne prihvatamo radio-stanice:
– koje nemaju strim adresu,
– koje nemaju sopstveni domen, tj. imaju neki od besplatnih domena/poddomena (tk, iz.rs, re.rs, do.am i sl.). Mogući su određeni izuzeci.
– čiji sajtovi sadrže napadne iskačuće reklame i prozore.
– čiji sajtovi sadrže linkove za nelegalno preuzimanje medijskog i bilo kog drugog sadržaja – zvučne datoteke, video-datoteke (filmovi, serije i sl.), kao i bilo koji drugi materijal na koji ne polažu autorska prava.

Poželjno je da vlasnici objavljenih radio-stanica blagovremeno informišu UzivoRadio.NET o svim izmenama (promena strim adrese, domena, logotipa i sl.) vezanim za iste.

Nije dozvoljeno višestruko dodavanje istih radio-stanica. Molimo Vas da pre dodavanja radio-stanice proverite (putem pretrage) da li je ista već objavljena.

Vlasnici radio-stanica nemaju obavezu postavljanja banera, tekstualnog ili bilo kog drugog linka koji vodi na UzivoRadio.NET portal. To je prepušteno njihovoj slobodnoj volji i proceni da li će im takav baner omogućiti povećanje slušanosti i popularnosti.

Izmena uslova

UzivoRadio.NET zadržava pravo povremene izmene uslova korišćenja, bez prethodne najave.

Poslednji put ažurirano: 2. 12. 2023.