Učitavanje...
Reklama / Advertisement

Alfa Radio Balkan

0 ocena, prosek: 0 / 5
1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (Nema ocena)
Loading...

Reklama / Advertisement
Alfa Radio Balkan

Alfa Radio Balkan – Radio Alfa Sarajevo osnovan je 1999 godine kao nastavak dugogodišnjeg rada popularne RTV stanice Hayat. 1990 godine Hayat je osnovan kao tadašnji prvi neovisni medij na prostorima bivše Jugoslavije. Do kraja 1992 godine Hayat je bio jedina RTV stanica koja je u ratnom Sarajevu odašiljala glas razuma i slobode, a već 1993. godine dolazi do razdvajanja radia i televizije na dva zasebna subjekta, jer se obim poslova naglo povećao, a to je zahtjevalo i veći broj radnika, koliko toliko bolje uvjete rada i sl. U toku ratnog perioda čivot je izgubilo 4 radnika radia, a 6 je lakše ili teže ranjeno.

Danas Alfa Radio Sarajevo planira formiranje sopstvene radio mreže, te otvaranje prve digitalne i virtualne televizije te druge projektie a sve to do kraja 2012 godine.

Alfa Radio Sarajevo ima 6 vrijednih i požrtvovanih dugogodišnjih uposlenika, od kojih je pet stalno i jedan uposlenik po ugovoru. Kompanija duguje zahvalnost i brojnih drugim mladićima i djevojkama koji su svojim radom s vremena na vrijeme doprinosili daljim uspjesima, a kojima je RTV Alfa bila odskočna daska za lične poslovne uspjehe. Danas naše bivše kolege rade na mnogim RTV stanicama širom BiH i vrijede za kvalitetan i profesionalan kadar, a trenutni uposlenici bez obzira na stepen obrazovanja ugledni su novinari, tehničari i drugi.

http://alpha-one.net/
Dodajte prečicu (ikonicu) na Vaš desktop. Pogledajte kratko uputstvo

Pritisnite CTRL+D na tastaturi da dodate u Bookmarks/Favorites.
Reklama / Advertisement