Uputstvo za mobilne uređaje

1. Instalirajte VLC Media Player
VLC Player za Android
VLC Player za iPhone/iPad
2. Tapnite na polje ispod playera gde se nalazi stream URL i zadržite nekoliko sekundi, zatim tapnite na "Select All", pa na "Copy". "Select All" i "Copy" se mogu pojaviti na drugom mestu i u drugom obliku od ovog na slici, u zavisnosti od toga koji browser koristite.

Napomena: Ukoliko ne vidite stream URL u navedenom polju to verovatno znači da konkretna radio stanica ima poseban player - prikazan preko iframe (npr. Radio S Beograd, Radio Pingvin, Index i Gradski Radio). Ove radio stanice možete slušati samo na kompjuteru / laptopu, osim ako na mobilnom uređaju imate player koji podržava Adobe Flash.
3. Startujte VLC Player i tapnite na ikonicu na kojoj je strelica usmerena na tačku (pored ikonice za pretragu, tj. male lupe)

4. Tapnite na polje ispod "Open network stream" i zadržite nekoliko sekundi, a zatim tapnite na "Paste".

5. Na kraju tapnite na "Open" i uživajte slušajući omiljenu radio stanicu.
Ukoliko ne startuje automatski tapnite na Play.

NAPOMENA: Ukoliko ni tako ne čujete radio stanicu to znači da radio stanica (privremeno ili trajno) ne emituje program ili da Vaš mobilni uređaj uopšte ne podržava audio format u kome se emituje.
Uređaji novije generacije podržavaju većinu popularnih formata (mp3, aac, aac+, itd). Izuzetak može biti podrška za aac+.