Naxi Disco radio

Oglasi / Advertisements
Naxi Disco radio
Ocena: 5 | Broj glasova: 3
1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica
Loading...
Prikaži zvanični sajt

Slušajte Naxi Disco radio (Beograd) uživo preko interneta, 24h emituje najbolju disco muziku svih vremena. Non-stop hitovi, birajte šta slušate!

Disco muzika je žanr popularne muzike koji se razvio krajem 1960-ih i tokom 1970-ih. Nastala je u klubovima i diskotekama širom sveta, a najpoznatija je po svom karakterističnom zvuku s plesnim ritmovima i upotrebi sintesajzera.

Disco muzika obično ima brz ritam i jake bas linije, a pesme su često karakterisirane vokalnim deonicama i refrenima koji su jednostavni i lako pamtljivi. Tekstovi su često bili povezani s plesom i zabavom, te su slavili slobodu i užitak u noćnom životu.

Doživela je veliku popularnost tokom 1970-ih i početkom 1980-ih. Tada su se pojavili mnogi izvođači poput Bee Geesa, Donna Summer, Chic, ABBA i mnogi drugi, a najveći uspeh postizala je u noćnim klubovima širom sveta.

Disco kultura je takođe obuhvatala i odeću, plesne korake i način života koji je bio povezan s noćnim klubovima i diskotekama. Mnogi ljudi su se oblačili u sjajne i šarene kostime, a popularni plesni koraci su bili “the hustle”, “the bump” i “the YMCA”.

Uprkos tome što je disco muzika doživela pad popularnosti krajem 1970-ih, njen uticaj i dalje je vidljiv u mnogim drugim žanrovima poput dance, elektronske muzike i popa.

Oglasi / Advertisements
Pritisnite CTRL/CMD+D na tastaturi da biste dodali u Bookmarks/Favorites.

Komentari za Naxi Disco radio

Ostavite komentar